Hur fungerar LED-armaturer på höga höjder ?

Även på höga höjder går det utmärkt att installera LED-belysning. Ju högre upp belysningen sitter, desto smalare ljusspridning för att kunna ”pressa ner” ljuset. Även om man använder optik med smalare spridning blir den belysta ytan inte mindre än om man använt en bredstrålande armatur på lägre höjd.

Den höga höjden gör att den upplysta ytan blir stor trots en smalare ljusbild. Tänk dig att ljusspridningen är som en kon. Även en smal topp ger en väldigt bred bas i botten.

Erfarenhetsmässigt har vi gjort installationer i höglager utan problem. Det går inte heller åt fler armaturer än vad det skulle göra vid med konventionella installationshöjder som cirka 8 meter. Däremot krävs det lite mer kraftfulla armaturer, men oftast färre än det antal halogenlampor som suttit där tidigare.

För att få veta hur kraftfull armatur du behöver ska din belysningsleverantör kunna presentera en ljusberäkning där det framgår hur mycket ljus du får.

Låt ett proffs hjälpa dig

Kompetens och skicklighet i kombination med erfarenhet av både stora och små belysningsprojekt är nyckeln för att nå ett bra resultat i ditt belysningsbyte.

Lämna dina kontaktuppgifter nedan  så tar vi ett förutsättningslöst och kostnadsfritt samtal för att se hur vi kan hjälpa dig.